Partnereink

 

Koh Samui éttermek

A Thai konyhát világszerte ismerik, hiszen az valójában a keleti és a nyugati hatások évszázados összefonódása, ami által kialakult egy nagyon harmonikus és nagyon jellegzetes ízvilág. Az ételek változatosak és fűszeresek, a tengeri fogásokat tartják a konyha specialitásának, de a gasztronómiai élmény a csirke és a sertéshúsból készült ételeknél is garantált. Azonban vigyázni kell a chilivel, mert ha nem szól az ember, akkor méregerősre sikeredik az ebéd vagy vacsora. Így aki nem szereti az erőset, mindig szóljon, hogy „no chili, no spicy”.

 

 

Koh Samuin az éttermek előtt kitett kis hajókban jégbe ágyazva kínálják a vacsorának valót. Innen választhatja ki az Önnek megfelelő halat, rákot, kagylót, melyből rövid időn belül elkészítik a vacsoráját. Bo Phut-on, a halászfaluban a tengerparton vannak az éttermek, ez a legkiválóbb hely egy romantikus vacsorához.

 

 

Délben sem marad éhes az ember a tengerparton. Minden tengerparton a mozgó árusok helybe viszik az ebédet. A mozgó konyháknál lehet halat, csirkét, húsgolyót, kukoricát kapni, melyet helyben sütnek meg. Ebéd után jöhet a desszert, melyet szintén helyben szolgálnak fel az árusok : fánk, banán, mangó, ananász, jégkrém. Mindezek után jólesik majd egy kis szunyókálás a pálmafák árnyékában.

 

Aki Koh Samuin Chaweng Beacen lakik, egyik este mindenképen látogasson  el a walking streetre, ahol mindenki megtalálja a kívánt vacsorát. A walking street-en sok árus van, így a levestől kezdve a seafood-on át a pizzáig mindent lehet kapni. Helyben és gyorsan készítik el az ételeket. Vacsora után körbenézhetünk a többi árus között, akik különböző ajándéktárgyakat, ruhákat, órákat, táskákat kínálnak.

© 2008-2021 Thaiturizmus Utazási Iroda Kft. | Rólunk | Elérhetőségek | Partner oldalak

Keresés indítása Tourism Association Of Koh Samui Bangkok Airways Thai Airways Samui Tourist Police Tourism in Thailand