Partnereink

 

Koh Samui közlekedés

Koh Samuin a szállodai autók, minibuszok a közlekedés leggyorsabb és legkényelmesebb módja. Fix fuvardíjjal dolgoznak, melyről a szálloda recepcióján tudnak pontos felvilágosítást adni. Koh Samui reptér - Chaweng Beach kb. 300 THB / fő.

 

 

Koh Samui szigetén közlekedő taxik rendelkeznek ugyan taxiórával, de a sofőrök nem szívesen használják. Ha a taxist nem tudja rávenni az óra bekapcsolására, akkor inkább erősen alkudjon. Koh Samuin a taxizás jóval drágább, mint Bangkokban! A sofőrök közül nem mindenki ért angolul, ezért ajánlatos úti célját, ill. a hotel nevét egy cédulára thaiul leíratni a szállodában és azt megmutatni a sofőrnek.

 

A motoros taxik kapacitása max. 1-2 fő, mérettől függően. Amennyiben nem akar sokat gyalogolni az ember, érdemes igénybe venni szolgáltatásukat. Szintén alkudni kell náluk, mert ők is tudnak iszonyatos számokat mondani.

 

 

Koh Samuin nincs buszközlekedés, az iránytaxiként működő bordó színű pick up teherautók (songthaew) elvileg éjjel nappal közlekednek a sziget partvonala menti úton. Nappal ritkán közlekednek, este viszont egymást érik az autók. Az autóra bárhol fel lehet szállni, csak inteni kell a sofőrnek. Leszálláskor az utastérben lévő csengőt kell megnyomni. Leszállás után kell fizetni a sofőrnek vagy a segédjének. A tarifák elvileg fixek a megtett távolság függvényében, de mindig kérdezzünk rá a sofőrtől, hogy ponttól pontig mennyi a tarifa és ha sokalljuk, nyugodtan alkudjunk. A songthaew-et a helybéliek is használják, ezért ne lepődjünk meg, ha többet kell majd fizetni ugyanazért az útszakaszért a helybélieknél (helyieknek 20 THB / fő, fehér embernek 40 THB / fő). Koh Samuin, ill. egész Thaiföldön ez már csak így működik.

 

Motor és gépkocsi bérlésénél legyen körültekintő és csak akkor bérelje ki, ha a biztosítást is magában foglalja a bérleti díj. Bérlés előtt mindeképen készítsen fényképet a járműről, nehogy a rajta lévő sérüléseket kifizettessék a bérlés végén.

© 2008-2021 Thaiturizmus Utazási Iroda Kft. | Rólunk | Elérhetőségek | Partner oldalak

Keresés indítása Tourism Association Of Koh Samui Bangkok Airways Thai Airways Samui Tourist Police Tourism in Thailand