Partnereink

 

Környező szigetek

Koh Samui kb. 80 kisebb szigettel van körülvéve, melyek között Koh Phangan és Koh Tao, azaz Teknősbéka-sziget a legismertebb. Lakóik halászok és kókuszpálma-farmerek.

Koh Phangant, mely Samuitól északra, körülbelül félórányi hajóútra helyezkedik el, azok választják, akik túl zsúfoltnak vagy túl drágának találják Samuit. Eleinte afféle „vészkijárat” szerepét töltötte be a Samuiról menekülőknek, de ma már Önálló, rendszeres hajójárattal rendelkező, jól kiépített idegenforgalmi lehetőséget képvisel a 190 km2-es sziget. Nagyon is érdemes felkeresni csendes, néptelen partjait és korallzátonyait.

Bár már a hátizsákos turisták már felfedezték és elárasztották Koh Phangant, az a tény, hogy nincs repülőtere és kevés az aszfaltozott útja, mindeddig megkímélte a hatalmas szállodáktól és a csoportos túrizmus nyomában járó fejlesztésektől. Koh Samuival összehasonlítva Koh Phanganon kevesebb bungaló épült, homokos partjai és öblei jóval kevésbé zsúfoltak és maga a sziget is sokkal kevésbé modern hangulatú. Had Rin, a ma már világhírű teliholdmulatságok (full moon party) színhelye hihetetlen virágzásnak indult a pénzinjekciók jóvoltából. A helybéliek szerint falujuk annyira jelentéktelen volt, mielőtt „felfedezték” volna a holdmámort kereső külföldiek, hogy még önálló iskolára sem futotta. 

Koh Tao az alakjáról kapta a nevét, jelentése ugyanis Teknős-sziget. Területe mindössze 21 km2, 800 főnyi lakossága halászatból, kókusztermelésből és a turisták kiszolgálásából él. A légzőcsöves, illetve, palackos búvárkodás hívei itt különösen kedvező körülményeket találnak, mert viszonylag sok a korall, ugyanakkor a legtöbb partszakaszon túlságosan sekély a víz az úszáshoz.

 

A szárazföldtől 3-5 órányi utazás választja el, ennek ellenére indítanak a szigetre egynapos kirándulásokat is, melyben benne van Koh Nang Yuan szigetének meglátogatása is. A sziget főidényben zsúfolttá válik, ilyenkor a Mae hat, a Hat sai Ri és az Ao Chalok Ban Kao partja megellik szabadban éjszakázó turistákkal, akik arra várnak, hogy a szállásokon üresedés legyen. Ban Mae Hat a sziget nyugati partján van, itt kötnek ki a szigetközi hajójáratok. A szigeten csak néhány település van ezen kívül : Ban Hat Sai Ri, az északi rész közepén és Ban Hat Sai Ri, az északi rész közepén és Ban Chalok Ban kao délen. Az északnyugati parttól mindössze 1 kilométerre fekszik Koh Nang Yuan, ami nem más, mint három, homokpaddal összekötött sziget.

 

© 2008-2021 Thaiturizmus Utazási Iroda Kft. | Rólunk | Elérhetőségek | Partner oldalak

Keresés indítása Tourism Association Of Koh Samui Bangkok Airways Thai Airways Samui Tourist Police Tourism in Thailand