Partnereink

 

Általános Információk

Koh Samuit Thaiföld gyöngyszemeként is szokták emlegetni. 242 km2-ével a királyság  harmadik legnagyobb szigete. Első telepesei a mai Kínához tartózó Hainan-szigetről érkeztek és halászattal foglalkoztak. Mintegy 150 esztendeje kezdtek kókuszdió termesztéssel foglalkozni Koh Samuin. Még ma is látható Hainan térképe a sziget legrégebbi városában, Na Thonban, A Siam City Bank melletti kínai szellemszentély falán. A sziget néhány falujában elszórtan thai-maláj leszármazottak is élnek. 

 
Koh Samui körülbelül 30 évvel ezelőtt tett szert legendás hírnévre, de csak a 80-as évek vége felé vált olyan népszerűvé, mint a menekülés más célpontjai Goa és Bali. Az autóbusz és komphálózat bevezetése, a repülőtér megnyitása óta gyors változások álltak be. Samui napjainkban egyre népszerűbbé válik. A hátizsákos turisták utolsó menedékének számító Koh Samui - koh szigetet jelent - manapság fokozatosan alakul át drága üdülőterületté.
 
Koh Samui tucatnyi pálmákkal szegélyezett stranddal rendelkezik, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt. A két leghosszabb Chaweng és Lamai, ezek a legjobban kiépített területek, de gyorsan fejlődik a többi terület is. A kisebbek, mint Bophut, Chaeng Mon, Tong Yang és Mae Nam olyanok, mint egy képeslap. Tiszta kék tenger, fehér homokos strand, buja zöld kókuszpálma-ültetvények. Mára a tengerparton elfogytak a szabad területek, ezért egyre többen építkeznek a tengerparti sziklás részekre, ill. a hegyoldalakon is mind több szálloda nyílik.
 
A strandolás a fő aktivitás vagy passzivitás Koh Samuin. Chawengen szörf, jetsky- és kajakkölcsönzés is van. A szigeten, ill. a tengerpartokan kellemes sétákat tehetünk.
 
Koh Samui 35 000-es lakossága főleg halászatból, kókusztermesztésből és kereskedelemből élt, manapság sokan már a turizmusból élnek.
Nathon a sziget legnépesebb területe és egyben fővárosa. Ide érkeznek a kompok és a buszok a szárazföldről.

Nathonon kívül Koh Samuin csak csendes falvak vannak, ahol a halászhajók kirakodásának, hálói javításának vagy a kókuszdió betakarításának mindennapi munkáit láthatjuk. Bárhová megyünk Koh Samui szigetén, erjedő kókuszdió szagát érezzük.

 

 

© 2008-2021 Thaiturizmus Utazási Iroda Kft. | Rólunk | Elérhetőségek | Partner oldalak

Keresés indítása Tourism Association Of Koh Samui Bangkok Airways Thai Airways Samui Tourist Police Tourism in Thailand