Partnereink

 

Koh Samui látnivalók

Na Thon

A nyugati parton fevő Na Thon a sziget fővárosa és a fő kikötője egyben. A nyüzsgő városkában folyamatosan érkeznek a hajók, kompok, jönnek - mennek a látogatók. Ha strand vagy búvárfeleszerelést, apró ajándékokat szeretnénk vásárolni, vagy meg akarjuk hosszabbítani a vízumunkat érdemes ide ellátogatni. Aki szereti a a piaci nyüzsgést, szombat este éjszakai piac várja a látogatókat.

A Fisherman's Village Samui Bophut történelmi része, rusztikus stílusú épületekben új butik üzletek, igényes ajándékboltok, divatos éttermek, apró vendégházak találhatóak a keskeny Beach Roadon. Minden pénteken az egész terület a Halászfalu sétálóutca piacának helyszíne lesz, amely rengeteg vásárlót vonz az egész szigetről.

Állatkert - Koh Samui Zoo és Pillangókert

A sziget déli-keleti részén található mindkét létesítmény. Az állatkertben megcsodálhatjuk a tenger alatti világot az akváriumot, etethetjük teknősöket és simogathatjuk, fényképezkedhetünk kisebb-nagyobb bengáli tigrisekkel. A pillangókertben rengeteg lepke, méh, és más rovar szálldos. A kert egy hatalmas szabadtéri terület, ami hálóval fedett. A kertben egzotikus virágokat is láthatunk.

Koh Samui Vízesések

Koh Samuin nemcsak homokos tengerpartokban és rusztikus nádfedelű bungalókban lehet gyönyörködni, hanem vízesésekben is. Több vízesés is Található Samuin. A legismertebbek a Na Muang és a Na Muang 2 vízesések, ill. amit annyira a külföldiek nem ismernek az a Magic Garden. A Na Muang vízesés előtt kb. 2 km-re lehet parkolni, onnan viszont már csak gyalog közelíthető meg a vízesés. A Na Muang 2 motorral és gépkocsival is megközelíthető. A parkolóban lehet elefántokat etetni, ill. aki szeretne az elefántolásra is be tud helyben fizetni. A vízesés a parkolótól kb. 2 percre van gyalogosan. Mindkét vízesésben lehet fürödni, bár egy kicsit hűvös a víz. A Magic Gardenben gyönyörű szobrok között élvezheti a kiránduló a fák hűsét.A Titkos Buddha-kert magasan rejtőzik Koh Samui dombjain,ezért fenséges kilátással a zöld dzsungelben. A szokatlan szobor kertet egy régi samui gyümölcstermelő, Nim Thongsuk alapította 1976-ban. Számos szobrot és templomot kezdett felállítani családja zöldellő földje körül, Lamai strandjától északnyugatra.
A szobrok számos állatot, istenséget és embert ábrázolnak különböző pózokban, köztük az alapítót Khun Nimt, egy sziklán ülve. Khun Nim 91 éves korában bekövetkezett haláláig folytatta kertje fejlesztését.

                

A templomok szerelmesei Bang Kao falu mellett, a sziget déli végén találják meg a Wat Laem Swaot és a hozzá tartozó érdekes, nagy tiszteletnek örvendő, Sirivijaya stílusú, régi sztúpát. Koh Samui északi csücskében, egy kicsi sziklás szigeten, amely átjáróval csatlakozik Samuihoz, áll a Nagy Buddha temploma (Wat phra Yai). Az 1972-ben állított modern szobor 15 méter magas, a trópusi égre és tengerre kirajzolódó, hatalmas sziluettje rendkívül jól mutat. A templomban sortban és ujjatlanban belépni tilos !!

Samui délnyugati csücskéhez közel, Ban Phangka közelében van a Wan Hin Lat meditációs templom, ahol egynapos vipassana kurzusokat tartanak.

Ugyancsak érdekes lehet a kísérteties mumifikált szerzetes teste a Wat Khunaramban, a 4169-es úton, Ban Thurian és Ban Hua Thanon között, dél felé. Luang Phaw Daeng, a szerzetes már két évtizede halott, de romlatlan holtteste megőrizte az ülő, meditációs testhelyzetet, orrán napszemüveget visel.

             

 

Ang Thong Nemzeti park

Egy kb. 40 kis szigetből álló szigetcsoportot ölel fel a nemzeti park, amely kopár mészkőszirtjeivel, rejtett lagúnáival, fehér homokos partjaival és sűrű vegetációjával szinte levelezőlapszerű tökéletességben pompázik és nyújt alkalmat a turistáknak, hogy kedvükre gyönyörködjenek a Thai öböl szigeteiben. A parkhoz 18 km2-nyi szigetterület tartozik, a környező 84 km2-es tengeri világgal együtt.

 

              

 

Hin Ta – Hin Yai

A déli partszakaszon, Lamai Beach végénél található a Grandfather és a Grandmother Rock (Nagypapa szikla és Nagymama hasadék) A természeti képződmények leginkább a lingam-yoni kultuszban szereplő termékenységi szimbólumok. Mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy mit lát a képeken.

             

 

© 2008-2021 Thaiturizmus Utazási Iroda Kft. | Rólunk | Elérhetőségek | Partner oldalak

Keresés indítása Tourism Association Of Koh Samui Bangkok Airways Thai Airways Samui Tourist Police Tourism in Thailand